Optimizarea SEO reprezinta un set de masuri luate pentru a imbunatati pozitia unui site in rezultatele motoarelor de cautare. O agentie SEO include un complex de lucrari si servicii SEO pentru adaptarea unui site la cerintele robotilor de cautare si promovarea acestuia in top-ul motoarelor de cautare.

Dupa cum arata practica, cu cat este mai sus locatia site-ului in rezultatele cautarii, cu atat vizitatorii si, prin urmare, potentialii clienti, te vor gasi mai usor in motoarele de cautare. Potrivit statisticilor, cu cat site-ul tau este mai sus in top-ul motorului de cautare, cu atat  site-ul tau se va bucura de o mai mare incredere – utilizatorul fiind tentat sa faca click pe site-urile care se afla in primele pozitii, decat pe anunturile contextuale privind cautarea sa. De aceea, serviciile de optimizare  a site-ului in cadrul motoarelor de cautare sunt vitale pentru a vinde online.

Obiective si beneficii SEO

Scopul principal al optimizarii site-ului pentru motoarele de cautare  este de a gasi un echilibru intre confortul site-ului pentru utilizatori si compatibilitatea cu cerintele motoarelor de cautare.

Beneficiile promovarii SEO:

  • Increderea clientilor. In fiecare zi, din ce in ce mai multi oameni inceteaza sa mai aiba incredere in publicitate. Prin urmare, promovarea site-ului ofera oportunitatea de a deveni o alegere constienta a cumparatorului. 
  • Eficienta. Promovarea site-ului se face exact pentru publicul tinta dorit. Prin urmare, fara a crea advertoriale, continut unic, cuvinte cheie si multe altele, este destul de dificil sa-i atragi pe cei interesati de aceste servicii. 
  • Cost redus. Promovarea SEO este de multe ori mai ieftina decat publicitatea traditionala.
  • Durata efectului. Promovarea SEO a site-ului nu este o actiune unica, ci mai degraba un proces lung. Dar efectul este destul de lung – optimizarea corecta a resurselor si atingerea pozitiilor de top in motoarele de cautare va ajuta ca site-ul sa ramana in aceste pozitii pentru o perioada lunga de timp, sa vindeti online.